Heerlijk! Deze opmerking was lange tijd voor mij de aanleiding om op onderzoek uit te gaan! Nee…natuurlijk geloof ik je niet zomaar. Eerst zelf onderzoek doen, naar feiten, naar onderbouwingen, is het echt waar? Ze kunnen je wel van alles wijs maken…

Ik weet nog goed dat ik de eerste dag van mijn NLP-opleiding binnen stapte en ik de informatie opslurpte. Vaak dacht ik ‘ja, ja zou het echt zo zijn?’ Pas na ervaring, mijn eigen ervaring, komt bij mij de overtuiging; hey ja het klopt! Mijn trainer zei ook op de laatste dag bij de diplomering; “ik zie je nog binnen komen met een sceptische houding, zoveel vragen als je had, zo vanuit het hoofd beredeneren”. En moet je nu kijken: ‘wat een metamorfose!’

Daarna een energetische opleiding, werken met energie. Alles is energie, ja echt waar! Zegt daar de trainer op de eerste dag, aangenaam kennis te maken, maar ga jij eens uit je hoofd en ga eens voelen…Poeh…ook aangenaam kennis te maken, mijn houding straalde aan alle kanten uit; ‘dat maak ik zelf wel uit’. Eerst ervaren!

Nu, een paar jaar verder weet ik uit ervaring, dat koud afdouchen je uit je comfortzone haalt en verkwikkend werkt als start van de dag. Ik sla het niet meer over! Ik weet uit ervaring dat meditatie rust brengt in de dag, je naar je gedachten kunt kijken en je er niets mee hoeft te doen, ze gaan ook weer voorbij. Ik weet uit ervaring dat veel klachten baat hebben bij ademhalingsoefeningen en dat het zo grappig is dat je je adem altijd bij je hebt en dus altijd kunt inzetten waar nodig. Zo handig!! Ik weet uit ervaring dat niets zomaar toevallig gebeurt. Het valt je toe, het heeft je iets te zeggen, het kan een synchroniciteit zijn, tekens op je pad.

Ik weet uit ervaring dat yoga op allerlei manieren je veel brengt. Vroeger dacht ik ja, ja met je kont op een matje, en AUM chanten (nee geen oom, en er komt ook geen tante…). Nu weet ik dat Yoga meer is dan kracht en balans, je komt ook je mind tegen!

Maar…geloof niets van wat IK zeg en ga het zelf ervaren. Ervaar eerst wat je hart voelt en dan wat je hoofd je daarover vertelt.

Op de hoogte blijven?

Wil je op de hoogte blijven wanneer ik nieuwe workshops, trainingen of andere activiteiten organiseer, schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief (niet meer dan 1x per kwartaal).

Je bent nu ingeschreven voor mijn nieuwsbrief!