Terugkijkend op de afgelopen week zat er een rode draad in de verhalen van mijn cliënten. Het leven met familiegeheimen, zaken die verzwegen moeten worden. Daardoor voelen dat je kaken letterlijk op elkaar zitten, je geen spreekrecht hebt en je jezelf niet mag uiten.

Zoekend naar je bestaansrecht, wie mag je zijn? Heb je ook recht op een plaats in het systeem, mag je ruimte innemen? Je vertrouwen in jezelf verdwijnt en je gaat gewenst gedrag vertonen omdat je het gevoel hebt dan wel welkom te zijn…

Hoe zou het zijn als je alle blokkades mag afwerpen? Hoe zou het zijn als je in je eigen kracht mag gaan staan? Hoe zou het zijn als je daardoor je eigen talenten mag gaan uiten?

Ook ik wilde mezelf zijn in wie ik werkelijk ben. Het besluit met mezelf aan de slag te gaan, na een flinke burnout heeft veel bij me in beweging gezet. Die eerste stap heeft mijn leven veranderd. Van overleven naar leven, van onbewust naar bewust. Van onzichtbaar zijn naar zichtbaar zijn.

Soms is het nog eng, wat zal men ervan denken…Laat jezelf horen en zien, ook als je nu niet gehoord en gezien wordt! Ontmoet weer jezelf! Zoek je hulp hierbij, overweeg dan het Lichter Leven programma of Touch of Matrix – Individueel of Groepskracht.

Bewustwording is de eerste stap. Het is de sleutel naar verandering.

Op de hoogte blijven?

Wil je op de hoogte blijven wanneer ik nieuwe workshops, trainingen of andere activiteiten organiseer, schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief (niet meer dan 1x per kwartaal).

Je bent nu ingeschreven voor mijn nieuwsbrief!