Ik bruis van de energie op dit moment. Heb een volle agenda, iets te veel leuke dingen op mijn lijstje en de dag gaat me te snel. 

En weet je wat grappig is, dat wat ik van binnen voel – die bruisende bol – dat die ook van buiten zichtbaar is. Er komt van alles naar me toe. Van leuke cliënten, tot mooie samenwerkingen. Van uitdagende opdrachten, tot nieuwe kennismakingen en heerlijke gesprekken. Opdrachten waar ik van groei en waar ik de ervaring van mee neem om te delen met anderen.

Er zijn een aantal universele wetten. De wet “zo binnen zo buiten” laat me wat zien: als ik me van binnen in m’n lijf lekker voel, dan presenteert dit zich ook in mijn buitenwereld. 

De joy die ik van binnen voel is zo fijn. Het in een heerlijke flow zitten is een gevoel dat je herkent. Als de wind mee waait en dingen moeiteloos mogen gaan. Maar als je tegen de stroom inzwemt en alles is moeilijk en zwaar – ik hoor nu Brigitte Kaandorp “zwaar leven” zingen – dan ben je waarschijnlijk even niet je eigen pad aan het lopen.

Gaat het bij mij altijd met veel joy? Nee natuurlijk niet! Geen wit zonder zwart en geen ups zonder downs. We struggelen allemaal altijd wel een keer. Nu kun je dat weg eten met chocola, wegdrinken met wijn, negeren en wachten tot het de volgende keer weer op plopt, totdat je wel zin hebt om het eens aan te kijken.

Persoonlijk ontwikkeling hoeft niet moeilijk en zwaar te zijn. Soms is lachen om jezelf ook heerlijk en kun je met humor je vastgeroeste overtuigingen en gedachten ombuigen naar een gedachte waar je wat aan hebt. 

We repeat what we don’t repair. Voel de joy weer terug in je dagelijkse beslommeringen, lach om je zelf en heb een fijn weekend!

Op de hoogte blijven?

Wil je op de hoogte blijven wanneer ik nieuwe workshops, trainingen of andere activiteiten organiseer, schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief (niet meer dan 1x per kwartaal).

Je bent nu ingeschreven voor mijn nieuwsbrief!