Al een langere periode in mijn leven liep ik rond met een niet helemaal ‘happy’ gevoel. Eigenlijk heb ik het best goed voor elkaar, huis, werk, man, dochter. Maar een gevoel van ‘is dit het nu’ stak regelmatig de kop op.

Ik kampte met behoorlijke onzekerheden, kon niet echt genieten van de dingen die het leven te bieden had (klein en groot) en eigenlijk wist ik niet zo goed wat ik zelfde wilde met mijn leven. Dit had zijn weerslag op alle gebieden in mijn leven. Er waren periodes waarin dit gevoel heviger aanwezig was en waar het nodig was om hulp in te roepen.

Ik heb dan ook een aantal coaches, psychologen, natuurgeneeskundige versleten! Maar dit heeft me niet gebracht wat ik zocht, in ieder geval niet voor langere periode. Een tijdje ging het wel beter en zeker in het begin had ik het gevoel dat ik de wereld aan kon, maar dat gevoel zakte weer weg en maakte plaats voor dezelfde onzekerheden en het onbehaaglijke gevoel niet helemaal happy te zijn.

En toen kwam daarop Facebook dat berichtje voorbij. Een lichter leven coach in opleiding was op zoek naar cliënten voor haar opleiding. Het was alsof het bericht op mij gericht was, ik voelde meteen een connectie met de lichter leven methode. Dit kon weleens heel goed bij me passen. Ik heb niet direct gereageerd, ik moest het even laten landen en mijn onzekerheden staken natuurlijk ook de kop op…maar wat als…wat vind mijn man hiervan…enz. Dit was maar van korte duur, ik moest gewoon hierop reageren.

Van het één kwam het ander. De eerste contacten werden gelegd en een tijd later had ik mijn eerste afspraak met Chantal. Wat een warm mens. Ik voelde me vanaf minuut 1 op mijn gemak, wat maakte dat ik me al heel snel kon openstellen en tijdens een wandeling mijn levensverhaal aan haar vertelde. Aan de hand van de eerste afspraak hebben we besloten om samen verder te gaan. De thema’s die bij mij speelden zouden prima in de methode passen.

En toen de sessies. Ik vind het lastig om precies te vertellen wat we hebben gedaan in al die sessies. Wat het voor mij echt anders maakt dan alle andere dingen die ik heb gedaan, is dat het echt alle levensgebieden omvat. Eigenlijk moet je alle gebieden aanpakken. Denk aan voeding, bewegen/sporten, invulling van de dag. Door ook ‘praktisch’ bezig te zijn, heeft het mij wel geholpen meer handen en voeten te geven aan hetgeen we mee bezig waren.

Wat voor mij heel goed heeft geholpen dat Chantal heel goed de aansluiting met me zocht. Begreep ik iets niet dan legde ze het anders uit, werkte een bepaalde oefening niet dan werd deze aangepast, zodat het voor mij wel uit te voeren was. Het hele traject vond ik pittig en intensief, er zijn de nodige tranen gevloeid en steeds kwam ik weer terug bij mezelf en de voor mij belangrijke thema’s in mijn leven.

Het bleek lastig om oude patronen los te laten en nog steeds, maar heb wel het gevoel dat ik hier stappen in gezet heb en dat ik op de goede weg ben. De oefeningen, mantra, affirmaties, open je hart, etc. hebben me geholpen om die stapjes te maken.

Als ik terug kijk en zie wat voor veranderingen ik heb doorgemaakt dan ben ik daarover heel positief. Het voelt alsof ik aan het begin van een nieuwe weg sta die ik ben in geslagen. Ik ben gaan sporten, ik beoefen yoga, ik ben bezig met het mediteren eigen te maken, ik ben bewuster bezig met voeding. Ik ben aan een nieuwe baan begonnen. Maar ook maak ik meer ruimte voor mezelf, voor de dingen die ik leuk vind, creatief bezig zijn, dingen buitenshuis ondernemen. Ik maak verwachtingen meer bespreekbaar. Ik ben meer aan het leven zoals IK het graag wil. Zoals hierboven ook beschreven sta ik voor mijn gevoel nog aan het begin van deze weg en gaat het met ups en downs. Maar geloof nu wel dat ik genoeg tools in handen heb om verder door te pakken.

Al met al kan ik zeggen dat ik heel blij ben dat Chantal op mijn pad is gekomen en me bekend heeft gemaakt met de Bridgeman Methode en me heeft geholpen om mezelf meer te gaan ontdekken en mezelf meer in het licht te gaan zetten.

Op de hoogte blijven?

Wil je op de hoogte blijven wanneer ik nieuwe workshops, trainingen of andere activiteiten organiseer, schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief (niet meer dan 1x per kwartaal).

Je bent nu ingeschreven voor mijn nieuwsbrief!