Gek ben ik op metaforen en beelden, die het soms in ene heel helder maken wat ik in mijn hoofd met denken niet voor elkaar krijg. 

Krijg er een monkeymind van.
Mijn wandelend hoofd….heel gek beeld 😃, zoekt soms bewijzen. Terwijl mijn lijf het al heel lang weet. 

Zo ook de metafoor van de eekhoorn die zijn schatten (het eten) al in de zomer verstopt voor de winter, en zijn staart gebruikt voor zijn sprongen. Zijn ook onze schatten verborgen diep in ons en kunnen wij in balans blijven door onze staart – vanuit onze stuit chakra visualiseren we een koord naar de aarde – zodat je meer in balans blijft en een sprong in het nieuwe durft te wagen.

Als je iets uit het verleden achter je wil laten, dan mag de emotie weer gevoeld worden die daarbij hoort. Ons hoofd heeft de neiging om er van alles bij te halen wat in het nu… niet meer waar is. Door niet meer voor de pijn, het ongemak, de afwijzing weg te lopen en je overlevingsstrategie te laten vallen, kun je in je lijf gaan voelen waar dat donkere nog bewaard is.

Je lijf bewaart het voor je. En bij iedere trigger zegt je lijf…hey weet je nog? 

De mens heeft een olifantengeheugen. 
Zo is het ook bij jou. Jij draagt zoveel meer in je mee, waarmee je het contact verloren bent. Het mooie is dat je hier wel weer contact mee kunt maken. 
Het enige wat je hoeft te doen is je open te stellen, te vertrouwen, te geloven in jouw ZELF en in stilte te luisteren. 

Daar in het diepste van jouw ZIJN liggen schatten verborgen, die je kunt zien als de nootjes die de eekhoorn verstopt heeft om zijn bestaan zeker te stellen.

Van aap, naar eekhoorn, naar olifant.
Ben je klaar om in het nieuwe jaar de sprong te wagen? Een sprong van groeien en bloeien en lekker blij zijn met je zelf? Zonder al die jassen die je niet meer passen?
Voel je dan welkom in het nieuwe jaar, en maak een afspraak. 

Ik bedank alle mensen van het afgelopen jaar, met wie ik het voorrecht had om een stukje mee te mogen lopen op hun pad. Om getuigen te mogen zijn van transformaties, van de twee baby’s die geboren zijn, van een huwelijk wat gesloten werd. Het was een bijzonder jaar!

Op naar 2021.

Op de hoogte blijven?

Wil je op de hoogte blijven wanneer ik nieuwe workshops, trainingen of andere activiteiten organiseer, schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief (niet meer dan 1x per kwartaal).

Je bent nu ingeschreven voor mijn nieuwsbrief!