Wat is sterk zijn? 
Tijdens een coach gesprek ontstond deze vraag. ‘Ik moest wel’ zei ze. Ze bleef achter, na het overlijden van haar echtgenoot, met twee jonge kinderen, en ze moesten samen door. Er te lang bij stil blijven staan was iets wat toen geen optie leek. De overtuiging ‘kom op, schouders eronder en door’ had deze dame van thuis uit geleerd. Emoties werden vakkundig weggestopt. Nu brak het haar op.
Haar lichaam geeft allerlei signalen en ze heeft nu de tijd om erbij stil te staan. Kinderen zijn het huis uit, het werk staat even on-hold, nu is het de tijd om er eens bewust bij stil te staan. Ze voelt het verdriet, het mag er nu in vol ornaat zijn. Het is er niet voor niets. Dit gevoel mag gevoeld worden! ‘Ze vonden me altijd zo sterk’ zegt ze. 
Maar, is nu de vraag, wat is sterk zijn?
Toegeven dat het even niet meer gaat. Vragen om hulp. Hulp durven ontvangen als het geboden wordt. De emoties maar eens de beweging laten volgen die ze willen volgen, in plaats van ze vakkundig weg te stoppen…’nu even niet’. De verlies momenten op haar tijdlijn gaan we nu alsnog aankijken. Het is ‘sterk’ dat ze nu de moed heeft om dat alsnog te doen! We zorgen voor een secure-base, in dit geval mensen waar ze even op mag leunen, waar ze het even niet hoeft te weten en waar ze zichzelf mag zijn in alle kwetsbaarheid.

Op de hoogte blijven?

Wil je op de hoogte blijven wanneer ik nieuwe workshops, trainingen of andere activiteiten organiseer, schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief (niet meer dan 1x per kwartaal).

Je bent nu ingeschreven voor mijn nieuwsbrief!