Wat zou ik doen als ik van mezelf hield ?

Jij bent oké!! Echt!! Ik meen het!! Meer dan oké!!!

Hoor je het me zeggen? Soms wil ik het wel uitschreeuwen. En dit gebeurt dan in mijn hoofd hè! Want ja, je zit in een coach gesprek en dan kan je niet gaan staan schreeuwen😄. Schrikt je cliënt ook weer zo van. En dat doen ze soms van mijn directheid toch wel.

Ik ontmoet vele mooie mensen en schrik dan ook wel eens. Bijvoorbeeld van de woorden die de cliënt tegen zichzelf zegt. Dat je je afvraagt: ”hoor je hoe je praat over jezelf?”

Een heel eisen pakket ligt op tafel, een moeten, nog eens moeten, veel te veel moeten. Onuitgesproken verwachtingen van anderen, waarvan je cliënt denkt dat ze er zijn. En dat je cliënt vast begonnen is om er aan te voldoen. Klinkt het ingewikkeld? Ja dat is het ook! Dit is ook vreselijk ingewikkeld.

Mijn advies: begin er niet aan. Loop je eigen pad. En voel je oké met jezelf!! Je kunt je toch niet als een kameleon aan iedereen aanpassen. Je raakt dan zo ver van jezelf verwijderd, dat je over een poosje jezelf afvraagt: “wie was ik ook alweer?”

Klinkt voor iemand die midden in zo’n verhaal zit best wel frusterend. En die roept dan terug naar mij: “hoe dan??” Begin eens jezelf de vraag te stellen: “wat zou ik doen als ik vanzelf hield?”

Zo’n proces mag ook in kleine stapjes. Want ergens in je verleden was het misschien handig om je aan te passen. Maar vandaag mag het weer over jou gaan. En ben jij de belangrijkste persoon in jouw leven. En als het je lukt om veel van jezelf te houden, wat zou je dan doen??

Op de hoogte blijven?

Wil je op de hoogte blijven wanneer ik nieuwe workshops, trainingen of andere activiteiten organiseer, schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief (niet meer dan 1x per kwartaal).

Je bent nu ingeschreven voor mijn nieuwsbrief!