Ik kreeg vanmorgen de mooie vraag: hoe ga jij om met weerstand?

Weerstand? Wat is weerstand? Iets waar je, je tegen wil verzetten. We komen allemaal weerstand tegen. Iets wat ons in de weg staat om ons pad te vervolgen. Het belemmert je de doorgang. Het heeft ons iets te leren, te vertellen. Je kunt er ook anders naar kijken. In plaats van er tegen aan te blijven boksen, lekker er tegen rammen, kun je het ook accepteren of met de veel gehoorde kreet…’er mee zijn’. Met andere woorden, accepteer het! Scheelt je een hoop energie om er niet het gevecht mee aan te gaan. Misschien kun je er ook links om heen, of even afstand nemen en zien dat je er ook overheen kunt.

Al die weerstandjes zoals angst, boosheid, verdriet, twijfel willen eigenlijk maar 1 ding. Ze willen even vastgehouden worden, erkent worden dat ze van jou zijn en even bij je mogen zijn. Geef het even aandacht en erkenning. Het hoeft niet altijd opgelost, gehealed of getransformeerd te worden. Het is een stukje van jou, een klein onderdeel. Heet het welkom en geef het een thuis, het is namelijk van jou. Het wil niet afgewezen worden. Bij afwijzing klopt het nog een keer op je deur. Maar dan in een vermomming, met een andere jas aan. Maar het is dezelfde pijn. Jouw pijn, jouw weerstand. Dus welkom weerstand, jij hoort bij mij, en bij niemand anders.

Op de hoogte blijven?

Wil je op de hoogte blijven wanneer ik nieuwe workshops, trainingen of andere activiteiten organiseer, schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief (niet meer dan 1x per kwartaal).

Je bent nu ingeschreven voor mijn nieuwsbrief!